Paleface

Media: Kuvat
Kotisivut: Facebook
Myyjä:
Sami Peura
+358 (0)40 590 0290
sami.peura(at)samagency.fi

Paleface (Karri Miettinen) on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista. Esikoisalbumi ”The Pale Ontologist” (2001) oli kotimaisen hip-hopin kentällä kulmakivi ja se huomattiin myös ulkomailla. Hittisinglet kuten ”Back to Square One” sekä ”The Ultimate Jedi Mind Trick – Episode IV” ovat varmasti jäänet ihmisten mieliin ja ne toivatkin Palefacelle faneja myös kaikkien genrerajojen ulkopuolelta. Vuonna 2003 julkaistu kakkosalbumi ”Quarter Past” jatkoi samaa linjaa edeltäjänsä kanssa ja viimeistään silloin oli selvää, että Paleface oli raivannut paikkansa Suomen musiikkigenren eturiviin ja kiistattomasti kotimaisen hip-hopin kovimmaksi nimeksi ja valtiaan paikalle. Vuoteen 2016 mennessä Paleface on julkaissut yhteensä 8 albumia, joista varsinkin kolme suomenkielistä albumia ovat kaikki saaneet valtavan positiivisen vastaanoton ja tuoneet Palefacelle kunnianosoituksia niin Emmoina, kuin vuonna 2016 myönnetyn kulttuuripalkinnon muodossa.

Vakiinnutettuaan Paleface nimen kotitalouksien tavaramerkiksi kotimaassaan Suomessa, on Paleface kääntänyt katseensa nyt myös ulkomaiden markkinoille. Pohjatyötä maailmanvalloitukselle on tehty yhteistyössä Yhdysvaltalaisen rap-muusikon Matren kanssa ja yhteistyön hedelmänä julkaistiin albumi ”Food for the gods” 2013. Albumin myötä tämä Suomalainen filologi on kiertänyt keikkailun merkeissä niin Eurooppaa, kuin Afrikkaakin.

’Food For The Gods’ on loistava! Albumi on filologin märkä uni: riimit ovat kosmisia ja kieli vaihtuu lennosta. Eritoten mainittakoon oivallinen ’Universaalia energiaa’ -biisi, jossa Paleface ja Matre räppäävät back-to-back kumpainenkin äidinkielellään.” (4/5) –Linda Söderholm, Soundi 2/2013

Kuuntele:

Paleface: Miten Historiaa Luetaan:

Palefacen ja Matren possebiisi ”Sacred Order Of The Pen” kokoaa Suomi-MC:t yhteen Suomi-räpin 30-vuotisjuhlan kunniaksi:

Kommentointi on suljettu.