Se josta ei puhuta

Nettisivut: www.sejostaeipuhuta.com / Facebook
Lavakartat: SJEP Lavakartta

Myyjä:
Sami Peura
+358 (0)40 590 0290
sami.peura(at)samagency.fi

Vuonna 2007 Samu haluaa toteuttaa jonkin aikaa vireillään olleen projektinsa. Tarkoituksena on soittaa nopeaa HC-punkkia jossakin määrin huumorimielellä. Biisit muuttuivat kuitenkin nopeasti metalliseen muotoonsa. Pian huumori kuitenkin unohtui ja biisejä veivattiin puolitosissaan nauhalle, edes kaljaa ei studiossa saanut juoda. Mukaan tulevat Heikki, JP ja Ilkka. Demolle rummut soitti Ilkan käsivamman vuoksi Pekka Koskelo (Vacant Coffin, Hooded Menace). Biiseihin kaivattiin kuitenkin lisäksi nopeita sooloja, jolloin Harrin mukaan ottaminen tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Tällä kokoonpanolla äänitettiin neljän kappaleen demo, jota levitettiin rajallisesti. Kyseinen demo sai erittäin positiivisen vastaanoton ja sitä soitettiin kansallisilla radioaalloilla. Nauhoitussessiot olivat hedelmällisiä ja toimintaa päätettiin jatkaa.

Nykyisen muotonsa bändi sai vuoden 2008 alkupuolella. Uuden materiaalin työstäminen aloitettiin välittömästi demoäänitysten jälkeen, jolloin alettiin pitää myös säännöllistä toimintaa bändin sisällä. Materiaalia kertyi nopeasti ja sovittiin täysipitkän levyn ammattimaisesta toteuttamisesta. Ne, joista ei puhuta – levyn nauhoitukset alkoivat 2009 tammikuussa. Äänitykset työstettiin valmiiksi omin voimin ja Dan Swanö miksasi, sekä masteroi äänitteen. Arvostelut olivat toinen toistaan mairittelevampia ja yhtye solmi levytyssopimuksen Sound Of Finland:in kanssa. ”Ne, joista ei puhuta” -albumi julkaistiin 2010. Levy oli siis melkein vuoden valmiina ennen julkaisua ja se soi myös radioissa, erityisesti YleX:n Kaarle ja Erno raskaana -ohjelma oli ottanut levyn omakseen.
Kesällä 2010 oltiinkin sitten ahkerasti keikkailemassa pitkin Suomea ja loppuvuodesta tehtiin pikkuhiljaa uutta materiaalia ja harjoiteltiin soittamaan. Toisen levyn ”Musta, kylmä syvä ja samea” nauhoittaminen aloitettiin maaliskuussa 2011. Siinäpä vierähti tuommoinen 2,5kk intensiivisesti. Mentiin taas nollatoleranssilla, virheitä ei suvaittu. Yritettiin myös pitää levy ihmisen tekemänä, eli ei alettu amerikan tyyliin nauhoittamaan sekunnin pätkissä. Tyyliltään edellinen levy on pitkälti vanhan liiton death-träshiä. Tämä uusi levy on teknisempi, koukeroisempi ja viihdyttävämpi. Ehkäpä jopa monipuolisempi. Soittajat ja kapellimestari ovat tuotokseen oikein tyytyväisiä. Tämänkin levyn miksasi ja masteroi Dan Swanö.

Kuuntele ”Ovat Uneni Veren Tahrimat”:

Jäsenet:
Samu Männikkö – Laulu
Heikki Matero – Kitara
Juho-Pekka Lappalainen – Basso
Ilkka Nissinen – Lyömäsoittimet
Harri Granqvist – Kitara


Kommentointi on suljettu.